Bel ons 085 - 3038219
Adres

Snelliusweg 9, 4691 SP THOLEN

Renovatie dakkapel

Heeft u een oude dakkapel en wilt u die graag renoveren?

ZWN Daktechniek is ook de geschikte partner om uw dakkapel te renoveren.

Voordat er gerenoveerd gaat worden inspecteren wij eerst uw huidige dakkapel. Als blijkt dat de dakkapel niet meer te renoveren is c.q. kostentechnisch niet rendabel is, dan adviseren wij om de dakkapel in zijn geheel te vervangen. In de praktijk blijkt immers vaak dat de kosten lager zijn om de dakkapel te vervangen, dan om de dakkapel te renoveren.

Wanneer een dakkapel renoveren?

Als blijkt dat de constructie van de dakkapel in goede staat is, dan is het slim om deze te renoveren. De kosten van opknappen vallen dan lager uit. Zo worden de zijkanten van uw dakkapel vervangen met kunststof of rabatdelen. Daarnaast vervangen we de versleten kozijnen door kunststof kozijnen (uiteraard zijn houten kozijnen ook optioneel). Hierdoor kan uw huidige dakkapel weer flink wat jaartjes mee.

Het is denkbaar dat u nu een dakkapel van hout heeft maar U zou graag willen dat u daar geen omkijken meer naar had en niet om de zoveel jaar weer het dak op moet om te gaan schilderen. Dan kan uw dakkapel een renovatie beurt laten ondergaan. Dat wil zeggen een nieuw kozijn in de bestaande dakkapel plaatsen. De kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren Ral kleuren.

Wat gebeurt er o.a. bij de renovatie van een dakkapel?

Oud glas verwijderen

Kozijnstijlen wegzagen en draairaam verwijderen

Lood indien nodig vervangen

Zijwangen demonteren, Lood indien nodig vervangen en aanbrengen nieuwe zijwangen

Materiaal naar keuze (trespa, keralit)

Boeiboord vervangen voor boeiboord kleur naar keuze

Kozijn plaatsen in de bestaande sparing incl. dubbelglas plaatsen

Afval afvoeren (optioneel)

Als de dakbedekking van de bestaande dakkapel bitumineus is en 10 jaar of ouder, is het wellicht zinvol om tijdens de renovatie deze gelijk te vervangen voor EPDM dakbedekking.

Als de reparatiewerkzaamheden omvangrijk zijn zullen wij altijd adviseren om twee offertes te laten maken; een voor renovatie en een voor een nieuw dakkapel.

Het laatste heeft als voordeel dat het zowel buiten als binnen weer geheel nieuw is, voorzien van alle moderne comfort.

Twijfelt u om uw dakkapel te renoveren? Neem contact met ons op en wij denken met u mee.